Somatiek en regulatie

Dienst

Somatiek & regulatie

“Mijn dochter van 3,5 jaar is nog niet zindelijk, ze durft niet op de wc te poepen en ze moet bijna naar school. Wat kunnen we doen?”

Als er bezorgdheden zijn rondom somatische vraagstukken dan kunnen wij met je meedenken. Samen onderzoeken we welke patronen zijn ontstaan en hoe we deze kunnen begrijpen en op een nieuwe manier aan de slag gaan met elkaar.
Vragen rondom complexe zindelijkheid, obstipatie, incontinentie, buikpijn of hoofdpijn zijn voorbeelden hiervan. Het is van belang dat er een contact is, of is geweest, met een medisch specialist.
Urotherapie en medische hypnotherapie zijn mogelijkheden bij deze vragen.
Het samenwerken gaat altijd uit van de visie van waaruit wij werken. We werken vanuit het biopsychosociale-relationele kwadrant. Dit betekent dat we altijd de verschillende gebieden, het biologische, het psychologische, het sociale gebied en het relationele gebied onderzoeken en samen met het gezin kijken naar de raakvlakken die er zijn op deze gebieden. Alles hangt met elkaar samen! We betrekken die personen, en/ of systemen, uit de omgeving die belangrijk zijn voor het gezamenlijk werk. Dit betekent bijvoorbeeld dat we, naast de primaire vraag, ook contact met school opneemt en bij jullie thuis komt tijdens het proces. Alles hangt met elkaar samen en dan helpt het als alle neuzen dezelfde kant opstaan!

Voor meer informatie over urotherapie en medische hypnotherapie kunt u bij downloads kijken.
Het is altijd mogelijk om contact op te nemen met ons om te kijken welke route in hulpverleningsland het meest passend kan zijn voor de vragen die leven bij jullie.

“Focus met belonen op het seintje van aandrang herkennen, in plaats van op een droge of schone broek hebben”

Bondgenotengroep colonspoelen
Kinderen en jeugdigen moeten soms voor een bepaalde periode colonspoelen, dit noemen we ook wel darmspoelen. Sommigen weten dat dit voor een poosje hoeft en anderen weten dat ze dit een hele lange tijd moeten doen. Elke dag darmspoelen vraagt discipline en het verdragen dat je dit elke keer weer hebt te doen. In de contacten met kinderen en jeugdigen die dit moeten doen horen we universele thema’s, gelijkgestemde gevoelens die dit oproept bij hen. Eén van de emoties is de eenzaamheid die gevoeld kan worden. Het is tenslotte niet iets wat je met gemak met iedereen deelt! Tegelijkertijd bezit iedereen ook de kracht, de mogelijkheden om het toch maar even elke dag weer te doen! We zijn gestart, in samenwerking met Via Trox Systeemtherapie, met bondgenotengroepen voor kinderen en jeugdigen die moeten darmspoelen.

De groep bestaat uit maximaal 8 bondgenoten en we komen gemiddeld eens per twee maanden een aantal uren bij elkaar. Afhankelijk van de behoefte van de groep maken we de inhoud. Soms kan dit zijn dat we vooral ervaringen uitwisselen, elkaar tips kunnen geven, of steun. En soms kan het ook zijn dat we creatief bezig gaan, of gaan we boksen (even alles eruit!), of op pad. Tijdens deze groep is er ook voor opvoeders de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen of gerichte thema’s te bespreken waar bijvoorbeeld een systeemtherapeut of psycholoog bij aanwezig is. Ook bestaat de mogelijkheid om naast de lotgenotengroep gezinsgesprekken te hebben, als dit zo is, dan maken we dit op maat met elkaar.

Voor deelname aan de groep is een verwijzing nodig van de huisarts of een ander medisch specialist.

Mijn zoon van 8 jaar heeft nog steeds poepongelukjes, hij wordt hier mee gepest op school, ik weet niet meer wat we kunnen doen”

Have a question?

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]