Anther systeem therapie

Annemarie Wilkens-Kruiter

Anther Systeem therapie

Anther Systeemtherapie is 17 jaar geleden ontstaan vanuit mijn passie voor het samenwerken met gezinnen die voor een tijdje iemand opzoeken die met hen meedenkt en mee samenwerkt om balans te herstellen in het gezin, of in jezelf.
Samenwerking is een grote en wezenlijk kracht van mij. Vanuit Anther zoek ik integraal altijd en met alle belangrijke systemen verbinding tijdens behandelingen en het samenwerken.
Hierom zal ik vooral over wij en ons spreken in de teksten die je leest. Ik ga uit van de kracht van samenwerking met elkaar, met gezinnen en met andere organisaties, waardoor je elkaar versterkt.

Ik heb in verschillende settingen, jarenlange ervaring opgebouwd in het samenwerken met gezinnen, ouders en kinderen. De oorsprong van mijn werk ligt in de kinder- en jeugdpsychiatrie in Groningen, waar ik ruim 15 jaar in een kinderkliniek werkte, als pedagogisch hulpverlener en ouderbegeleider.
Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal als urotherapeut en psychosociaal medewerker bij Kindergeneeskunde. Hier heb ik een speciale aandacht ontwikkeld voor het meedenken en behandelen bij vragen rondom complexe zindelijkheid, of rondom obstipatie en incontinentie voor ontlasting en/of urine bij kinderen tot en met 18 jaar. Deze specialisatie heet ook ‘urotherapie’. Deze behandeling is altijd een integraal onderdeel van de gehele context waarin behandeld wordt.
De afgelopen 2,5 jaar heb ik de urotherapie kunnen ontwikkelen met mijn collega’s bij jeugdhulp Drenthe. Op dit moment ben ik daar nog werkzaam als supervisor voor collega-urotherapeuten.
Tijdens dit werk bestond Anther ook al en heeft de praktijk zich ontwikkeld tot wat het nu is.
Een solide praktijk gericht op samenwerking, met een groot netwerk, die zoekt naar mogelijkheden en krachten van gezinnen.
Kernwoorden die aansluiten bij mij zijn; verbindend, onderzoekend naar samenhang, zonder oordeel, krachtgericht, prikkelend, gelijkwaardig en met humor.
Er is een intensieve samenwerking met jeugdhulpaanbieders, onder andere Via Trox Systeemtherapie en met verschillende ziekenhuizen in het noorden.

Je kunt bij Anther terecht voor vragen rondom opvoeden en/of bezorgdheden over de ontwikkeling van je kind en als jullie gezin uit balans is. Ook voor partner-relatietherapie kun je terecht bij Anther.

Have a question?

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]