AGENDA

OKTOBER 2020

Ma Di Wo Do Vr Za Zo
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Anther biedt hulp aan kinderen die dat nodig hebben. Soms is doorlopend begeleiding of ondersteuning nodig, (bijvoorbeeld bij kinderpsychiatrische problematiek), en soms is tijdelijke begeleiding voldoende. Bij Anther vinden ze een luisterend oor, begrip en een helpende hand. Daarnaast coacht Anther gezinnen, om het samenleven voor alle gezinsleden zo prettig mogelijk te houden. De methoden verschillen per kind en gezin.

Gezinscoaching is in de thuissituatie gericht op het zo prettig mogelijk samenleven. Soms ligt het accent van de coaching vooral op de ouders, soms op de kinderen, soms op het hele gezin.
Denk bij oudercoaching aan:

- communicatie;
- omgaan met een kind met psychiatrische problemen;
- positief leiding nemen.

Voorbeelden van gezinscoaching zijn:

- in stand houden van wat al bereikt is;
- nieuwe problemen oppakken;
- ouders de ruimte geven om samen iets te ondernemen;
- ruzie tussen broers en zussen.

Daarnaast kan Anther, dankzij een uitgebreid netwerk in Oost-Groningen, ondersteuning bieden in contacten met de school en hulpverlenende instanties. Na een kennismakingsgesprek maakt de coach samen met jou/ jullie een begeleidingsplan. Hoe de begeleiding wordt vormgegeven hangt af van de vragen die jullie hebben voor het gezin. De coach stelt zich niet op als alleswetende autoriteit, maar werkt samen met jou/ jullie op basis van gelijkwaardigheid. Ze biedt ondersteuning en begeleiding.

right image

Een aantal geschikte boeken over het werken met sprookjes bij kinderen en de ontwikkeling van het magische denken van kinderen zijn:

"De magische wereld van het kind", s. Fraiberg